Zo kies je de juiste slaapzak voor op vakantie

Als je gaan kamperen of een nachtje met de tent weg, dan heb je wel een goede slaapzak nodig. Je wilt natuurlijk niet dat je nachtrust verstoord wordt door een verkeerde slaapzak. Er zijn een aantal dingen waar je op moeten letten bij het aanschaffen van een slaapzak. Welke dingen dat zijn lees je in dit artikel.

 

De temperatuur

Welke slaapzak jij nodigt hebt, ligt helemaal aan het land waar je naartoe gaat en wat de temperaturen daar zijn. Hierbij moet je letten op de EN-norm van de slaapzak, dit is meestal de temperatuur waarbij vrouwen comfortabel kunnen slapen. Als er geen EN-norm gegeven wordt, is de comforttemperatuur meestal de temperatuur waarbij mannen comfortabel kunnen slapen. Kijk dus van tevoren wat de temperaturen zijn van jouw vakantiebestemming.

 

Het model

Het is belangrijk dat je onderzoekt welk slaapzakmodel jij prettig vindt. Je kan kiezen uit twee modellen, deken model of een mummy model. Een deken model slaapzak is vaak wat ruimer waardoor jij je ook beter kunt bewegen. Deze slaapzak is ideaal voor warmere temperaturen.

Het mummy model slaapzak is wat compacter. Deze slaapzakken zijn gebaseerd op de vorm van het lichaam en zijn daarom een stuk slanker. De mummy slaapzak heeft ook een capuchon, zo verlies je zo min mogelijk warmte bij je hoofd. Door de vorm van een mummy slaapzak wordt de warmte goed vastgehouden.

 

De voering

De voering heeft ook een belangrijke functie als het gaat om het vasthouden van de warmte. Als je het liefst een licht en compacte slaapzak wilt, dan kan je het beste kiezen voor ganzendons. Wanneer je niet te veel geld uit wilt geven, kan je het best voor synthetisch gaan. Alleen een slaapzak maakt de nachtrust natuurlijk niet compleet. Zorg ook voor een slaapmatje waar je op kunt liggen. Dit houdt ook de warmte vast en lig je net even wat lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *