Zo bespaar je op vakantie op je telefoonkosten

Het is heerlijk om even uit de dagelijkse sleur te zijn. Een mooie wintersport of heerlijke strandvakantie doet iedereen goed. Ook tijdens de herfstvakantie of de voorjaarsvakantie even weggaan is prettig. Het kan een korte vakantie in Nederland zijn of een rondreis naar meerdere landen.Kies voor de juiste bestemming en bereidt de vakantie goed voor. Denk aan de visa, inentingen en de juiste locatie om te verblijven. Bekijk ook hoe de bundels voor data en bellen gebruikt kunnen worden in het buitenland. 

Check je bundel

Het is belangrijk om bij een abonnement niet thuis te komen en te zien dat de rekening sterk is opgelopen. Het is een idee om een prepaid herlaadkaart te gebruiken op vakantie. Kies een prepaid kaart welke gebruikt kan worden in het buitenland en ook gunstige tarieven heeft. Het is verstandig om een paar gigabytes te laden op de kaart om zo overal het internet te kunnen gebruiken. Op vakantie is het dan mogelijk om snel de route te vinden of te kijken waar het beste restaurant van de stad zit. 

Gebruik het wifi

Een alternatief om ook het internet te gebruiken zijn de wifi verbindingen in de hotels en restaurants. Het nadeel is dat er onderweg geen internet is op straat. Net op de momenten dat je de route moet zoeken naar een bezienswaardigheid heb je geen internetverbinding. Een openbaar en gratis wifi netwerk is niet overal aanwezig. Ook is een openbare internetverbinding niet altijd even veilig. Om dit te voorkomen is het slim om een virtual private network te gebruiken. Hiermee krijgen internetcriminelen geen kans. 

Contact met het thuisfront

Met de hulp van het internet is het mogelijk om dure belminuten om te ruilen naar dataverbruik. WhatsApp en Skype en ook Messenger van Facebook maakt het mogelijk om voor een aantrekkelijk tarief met de achterblijvers te bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *