Tips om voor je vijftigste al met pensioen te gaan

Op een bepaald moment in het leven gaat iedereen nadenken over het pensioen. Een pensioen om lekker op vakantie te gaan wanneer men wil. Lekker uitslapen tot een uurtje of tien om dan te ontbijten en vervolgens de dag te beginnen. Ook is het heerlijk om ‘s avonds nog een wijntje te nemen zonder na te denken hoe je in de ochtend wakker wordt. Een vroeg pensioen is natuurlijk heerlijk. Het is wel prettig om voldoende geld te hebben om een leuke tijd te hebben als het pensioen is begonnen. Hoe doe je dat? 

Pensioenbeleggen

Het is goed om te zorgen voor de eigen oudedagsvoorziening. Denk aan een extra bron van inkomsten uit de verhuur van een pand. Het is prettig om op die manier een goed inkomen op te bouwen wat het inkomen (van voor het pensioen) vervangt. Het is ook een idee om te kiezen voor pensioenbeleggen. Pensioen beleggen is beleggen voor de oudedag met extra opties voor belastingvoordeel. Veel Nederlanders hebben te weinig pensioen en zijn op zoek naar een aanvulling. Ook zzp’ers en ondernemers kunnen zo een aanvullend pensioen opbouwen. Het is belangrijk om op de juiste manier te zorgen voor een goed en gezond pensioen. 

Te weinig pensioen

Het is natuurlijk goed om te dromen van een vroeg pensioen. Een pensioen met veel tijd en voldoende geld om van te genieten. Het is erger wanneer men te weinig pensioen heeft. Een laat pensioen met te weinig geld is pijnlijk. Is het wel mogelijk om volledig met pensioen te gaan als er te weinig geld is? De rekeningen moeten betaald worden en daarnaast moet er ook voldoende geld zijn om wat leuks te doen. Door zelf voor de aanvullende maatregelen te kiezen is het mogelijk om een goed pensioen te hebben en te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *