Risico’s van een (buitenlandse) vakantie

Teken vakantie

In dit artikel willen we je graag een aantal praktische tips geven over de risico’s waar je mee te maken krijgt bij een (buitenlandse) vakantie. In Nederland zijn we relatief veilig als het gaat om ziektes die door insecten worden overgedragen. Er komen wel steeds meer gevaarlijke muggensoorten onze kant op, maar de dreiging is nog lang niet erg als in het buitenland. Iedereen kent de verhalen wel van een backpacker die zeer ziek is geworden door een muggenbeet. Ik vraag je dan ook om bij een buitenlandse reis de onderstaande tips te volgen, zodat je zelf niet die zieke vakantieganger wordt.

Koop mugwerende kleding

Mugwerende kleding zorgt ervoor dat je lichaam voor 95% is beschermd tegen muggenbeten. De muggen in het buitenland dragen vaak ziektes bij zich die ze bij een muggenbeet aan je over kunnen dragen. Door mugwerende kleding te dragen beperk je de kans dat je gestoken wordt en dus één van deze ziekten oploopt. Let er bij het kopen van mugwerende kleding op dat de kleding goed aansluit en dat je er wel fijn in kunt bewegen. De kleding moet namelijk praktisch zijn, maar je ook beschermen tegen muggen en andere insecten.

Smeer open plekken in met DEET

Insectwerende kleding kan bijna je hele lichaam beschermen tegen beten van muggen, teken, spinnen en andere insecten. Er blijven, ook bij het dragen van insectwerende kleding, altijd open plekken waardoor je alsnog gestoken kunt worden. Deze “risicoplekken” kun je insmeren met DEET. Dit is één van de bekendste anti-insecten middelen die momenteel bij iedereen bekend is. Veel mensen kiezen er ook voor om alleen DEET te gebruiken. Dit raad ik zelf af, omdat anti muggen kleding je langer beschermd (DEET trekt in de huid). Ook is anti muggen kleding praktischer, omdat je jezelf niet elke keer hoeft in te smeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *