Een actieve vakantie in Duitsland

Duitsland is de ideale bestemming als je houdt van actieve vakanties. Zo kan je in verschillende regio’s in het land hele mooie wandelingen maken. Duitsland heeft maar liefst 300.000 kilometer wandelpaden. Het voordeel is dat Duitsland dichtbij Nederland ligt, als je kiest voor een regio net over de grens. Lees verder en ontdek deze drie regio’s die perfect zijn om te gaan wandelen tijdens je vakantie.

Het Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwoud ligt in het oosten van Duitsland op ruim 3 uur rijden vanaf Utrecht. Als je gek bent op wandelen en niet te ver van huis wil gaan, is dit de perfecte regio. In het Teutoburgerwoud kan je van alles ontdekken. Wist je dat de regio bekend staat als geneeskrachtige tuin voor je gezondheid? Jaren geleden werden er in deze regio veel middelen ontdekt zoals kruiden en zout. Wandelen op zich is natuurlijk al goed voor je, maar als je het naar een hoger level wil trekken moet je zeker naar deze Duitse regio.

Mecklenburg Vorpommern

De regio Mecklenburg Vorpommern in het noorden van Duitsland is al jaren populair onder Nederlanders. In maximaal zeven uur rijdt je al naar deze bestemming die ideaal is als je van wandelen houdt. Huur een vakantiehuisje en verken de regio te voet. Neem ook eens een kijkje op het grootste eiland van Duitsland: Rügen. Zeker als je van het strand houdt, is het de moeite om hier naartoe te gaan. Of je nou een beginnende wandelaar bent of gevorderd, het maakt niet uit. Het landschap is erg divers en daarom geschikt voor alle soorten wandelaren.

Niedersaksen

Als je graag wil wandelen in Duitsland en houdt van het volgen van wandelroutes, is Niedersaksen de regio voor jou. In de regio vind je vele wandelroutes die zijn vertaald naar het Nederlands. Kies de route uit waar je van houdt en bewandel hem. Je kan kiezen voor een vlakke tocht door de Duitse heide of wandelen met je blote voeten over de de Wattenroute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *