Dit moet je regelen voor je op reis gaat

Reizen-buitenland

Een goede vakantie vergt een goede voorbereiding! Als je op wereldreis gaat moet je niet alleen bedenken wat je allemaal moet meenemen; ook moet je je jaarlijkse afspraken vooraf regelen. Vergeet daarom bijvoorbeeld niet om vooraf nog even naar de tandarts in Vlaardingen te gaan. Hieronder lees je 3 dingen die je vooraf moet regelen voordat je op vakantie gaat.

Ga je op je wereldreis überhaupt wel naar de tandarts?

Als je op wereldreis bent staat je hoofd er echt niet naar om naar de tandarts te gaan. Door vooraf nog even naar de tandarts in Vlaardingen te gaan controleert de tandarts of je gaatjes hebt, of je tandvlees gezond is en worden je tanden schoongemaakt. Zo voorkom je dat je tanden niet een stuk slechter worden.

Kies je een reisverzekering?

Voordat je lang op reis gaat moet je voor jezelf bedenken wat je handig vindt om te verzekeren. Vergelijk de reisverzekeringen op de jaarlijkse premie die je moet betalen, de voorwaarden die aan de verzekering verbonden zijn, voor welke regio’s de verzekering geldt en het eigen risico die je moet betalen.

Zo kan je je verzekeren voor je verloren smartphone, bagage en bij ongevallen. Bij alle reisverzekeringen zit de buitengewone kosten inbegrepen. Dit zijn de onvoorziene kosten die de alarmcentrale maakt om je veilig naar huis te brengen.

Hou je financiën goed in de gaten

Uiteraard moet je bepaalde abonnementen die je hebt (denk bijvoorbeeld aan de sportschool) opzeggen voor je vertrekt. Ook het slim om zorgtoeslag aan te vragen. Dit mag je doen als je 18 jaar of ouder bent en je maximaal 30.481 per jaar verdient.

Tot slot moet je een creditcard aanvragen. Vraag je af hoe je wilt betalen. In Nederland betaalt iedereen met Maestro, maar dit wordt niet overal in de wereld gebruikt. Verdiep je hier goed in vraag jezelf af of een VISA card voor het land beter is.

 

Let op je belminuten!

Gelukkig kan je overal binnen Europa gebruik maken van je normale abonnement. Helaas geldt dit nog niet voor de rest van de wereld. Het is mogelijk om extra belminuten te kopen bij je provider maar vaak ben je hier veel geld aan kwijt. Daarom is het verstandiger om een goedkope simonly te halen van te voren. Wanneer je belminuten op zijn koop je gewoon weer nieuwe. Hierdoor krijg je geen onverwachte hoge kosten en kan je goed in de gaten houden hoeveel je uitgeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *