Tips voor een vakantie op de Waddeneilanden

Voor een vakantie hoef je helemaal niet ver te reizen. Tijdens een vakantie op de Waddeneilanden kom je volledig tot rust. Je hoeft je ook zeker niet te vervelen. Op elk eiland zijn er verschillende leuke activiteiten te doen. Fiets over de kilometerslange fietspaden en neem een duik in de Middellandse zee. Wij vertellen je waarom je een vakantie moet boeken naar Ameland, Terschelling of Texel.

Vakantie Ameland

Ameland wordt gekenmerkt door een relaxte sfeer, gastvrije mensen en sfeervolle dorpen. Het Waddeneiland bezit over kilometers lange stranden en duinen. Ameland heeft zelfs de schoonste stranden van alle Waddeneilanden. Maar niet alleen voor zonnebaden moet je op Ameland zijn, ook vind je er de beste terrassen. Pak de (elektrische) fiets en scheur over de lange fietspaden door bossen, duinen, dorpen en natuurgebieden. `S avonds kan je heerlijk bijkomen in een vakantiewoning op Ameland of een lekker hotel vol luxe.

Vakantie waddeneilanden

Cultureel Terschelling

Ken je de Brandaris? Dan ben je vast wel eens op Terschelling geweest. Het eiland staat bekend om zijn vuurtoren, maar ook om de cranberry’s en het Oerol festival. Daarnaast heeft het culturele Terschelling nog veel meer te bieden. Je kunt Terschelling met de auto beleven, maar op de fiets is het nog leuker. Stap op de fiets en toer langs de pittoreske dorpen Midsland, Formerum en West aan Zee. Ga je met kinderen op vakantie? Huur dan eens een tandem. Je zult de tijd van je leven hebben.

Zomervakantie Terschelling

Leuke activiteiten op Texel

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneiland. Door de omvang kent het eiland meerdere grote plaatsen en dorpen zoals Den Hoorn en De Koog. Er zijn veel leuke activiteiten te doen op het eiland.  Tussen het fietsen door kun je oneindig veel stops maken bij uitgestrekte zandstranden of koffietentjes. Verder kun je de zeehonden bezoeken, de vuurtoren beklimmen en het beroemde Texelse biertje, de Skuumkoppe, proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *