Tips voor een vakantie in Nederland

Heb je inspiratie nodig voor je vakantie? Of het nou gaat om een weekendje weg of een paar weken op vakantie, er zijn zoveel opties. Alleen in Nederland zijn de opties eindeloos. Daarom in deze blog een aantal tips voor vakantie in Nederland. 

Ga naar de zee

Voor sommigen onder ons is het de ultieme vakantie: heerlijk relaxen aan het strand, lekker lunchen in een strandtent en in de zee afkoelen. ’s Avonds het zand van je afspoelen en na een lange strandwandeling weer lekker naar het hotel. 

In Nederland is het niet altijd mooi en warm weer, maar hebben we gelukkig wel een aantal stranden. Kies dan eens voor een strandvakantie in Nederland. Als je in de zomer gaat, heb je goede kans dat je in de zon kunt genieten van de zee. En is het een dagje wat minder? Er zijn voldoende andere dingen te doen aan de kust!

Bezoek de Hanzesteden

In Nederland hebben we verschillende Hanzesteden. Deze steden werkten in vroegere tijden samen en hadden een onderling verbond. Uiteraard zijn ook deze steden met de tijd meegegaan, maar in de meeste steden zijn er nog een aantal karakteristieke dingen van vroeger te zien. 

Boek een hotel in centraal gelegen Hanzestad Elburg en ontdek vanuit daar alle Hanzesteden of ga voor een tocht waarbij je elke nacht in een andere Hanzestad overnacht. In elke stad is er genoeg te doen, zowel voor jong als oud. Musea, pretparken, kunst en cultuur: je vindt het allemaal. 

Ontdek de Veluwe

Tot rust komen in een mooie omgeving, vol met natuur? Ga dan voor de Veluwe! De Veluwe heeft veel natuurgebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en in sommige gevallen ook met de auto doorheen kunt rijden. 

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Hoge Veluwe bij Arnhem, waar je op de gratis witte fietsen het gebied kunt ontdekken. Na een dagje natuur kan je genieten van een heerlijke maaltijd of nog even lekker de stad in gaan!

Trek de heuvels in

Voor de bergbeklimmers hebben we in Nederland niet echt een groot aanbod, eigenlijk hebben we in Nederland überhaupt geen bergen. Maar niet getreurd: we hebben Limburg nog. Het glooiende landschap hier doet je misschien een beetje denken aan de bergen. 

Neem een barbecue mee

Ook in Nederland is het regelmatig prachtig weer, vooral in de zomers. Een barbecue kan dan een leuke optie zijn, vooral met grotere groepen. Wist je al dat je tegenwoordig barbecuemenu’s kunt laten bezorgen? Ook gewoon op een camping of zelfs in een vakantiepark. Ideaal toch? Bekijk voor meer informatie de website van AZ-barbecue via deze link.

Fijne vakantie!
Wij hebben vier diverse vakantie-opties in Nederland voor je onder elkaar gezet. Er zijn echter nog veel meer opties in ons mooie land. Wij wensen je dus alvast een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *