Op vakantie naar vakantiepark Waterstaete

Afgelopen zomer ben ik met vrienden op vakantie geweest op Vakantiepark Waterstaete

Dit was een van de beste vakanties die ik ooit heb gehad, wie had dat gedacht van een zomervakantie in eigen land, ik in ieder geval niet! 

Onze vakantie begon afgelopen Juli in Ossenzijl, wij komen niet uit de omgeving dus het was best een stukje rijden. We kwamen rond half vier aan in Ossenzijl, aangezien het park nog in aanbouw was en het Corona tijd was konden we met de auto langsrijden om in te checken, als een soort drive thru. (De receptie bevond zich namelijk nog in een soort bouwkeet) Persoonlijk vond ik dit echt een goede en creatieve oplossing voor de omstandigheden. Wij kregen de sleutels van een aardige mevrouw bij de receptie die ons een fijn verblijf wenste.  

Rond 5 uur kregen wij de botenuitleg van wat bootjongens, vervolgens kregen wij de sleutels van onze boot voor de aankomende twee weken. De botenuitleg was snel en makkelijk te volgen. Als iemand iets niet goed begreep namen ze de tijd om alles goed en rustig uit te leggen, complimenten voor hun in die hitte haha! 

De eerste avond hebben wij gebruik gemaakt van de Villa service van het park, dit houdt in dat je eten laat thuisbezorgen in je vakantiewoning. (Roomservice) Het eten kwam weg bij ´t Binnenhof Paasloo, het restaurant van een ander park van hun in de omgeving. Aangezien het park nog in aanbouw was er nog geen restaurant op het park zelf. Dus de villa service was superhandig! 

Het eten was erg lekker en goed warm ondanks het stukje rijden. Zeker een aanrader om eens te bestellen/uit eten te gaan bij restaurant t´ Binnenhof. Die avond hebben we heerlijk kunnen genieten van een wijntje op ons terras aan het water. 

De volgende dag besloten we te gaan varen met de sloep. Wat was dit leuk!! 
Wij hebben een vaarroute gedaan die ons werd aangeraden bij de receptie, dit was echt genieten geblazen! We hebben een flink stuk gevaren door het Weerribben Wieden gebied, de sloepen houden het ook redelijk lang vol, dus hier hoefden we ons geen zorgen over te maken. Af en toe een duik nemen, bruin worden van de warme zon en een hapje en een drankje doen ergens aan de kant van een prachtig natuurgebied. Het klinkt niet alleen ideaal dit was het ook! 

De volgende dag besloten we om met de sloep naar Giethoorn te gaan, één van de mooiste plekken in Nederland naar mijn mening…😊 Hier konden we zo naar toe varen, het was redelijk druk in Giethoorn en soms dus ook lastig om je door de grachten te verplaatsen. Na een paar bijna aanvaringen kregen we het door en ging het allemaal was soepeler haha!  

Giethoorn staat bekend om zijn vele grachten en authentieke woningen, dit was superleuk om eens in het echt te zien. Het was echt cool om te zien dat we zulke pareltjes in ons eigen kikkerlandje hebben. Zeker iets om trots op te zijn😉  

De rest van de dagen hebben we gespendeerd varend door het Weerribben Wieden gebied, Bruin wordend op onze mooie lounge set op ons terras, etend van de vele bezorgtrips van Restaurant ´t Binnenhof en ontdekkend van de vele mooie dorpen in de omgeving. 

Het was een van de beste vakanties die wij ooit hebben gehad, een zomervakantie in eigen land had ik nooit zo voorzien… De service van de medewerkers was super goed, iedereen was altijd vriendelijk, ze wouden je vragen allemaal met liefde beantwoorden en je zag dat ze zelf ook allemaal hart hadden voor dit prachtige gebied! We gaan zeker terugkomen, en raden iedereen aan om dit prachtige luxe park eens te bezoeken, het is het zeker waard! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *