Hotel Texel

Je wilt er graag even tussenuit. Of dit nu alleen is of met je geliefde of gezin, je kunt altijd genieten en tot rust komen op een eiland. Het Waddeneiland Texel heeft veel te bieden voor zowel gezinnen als stellen. Texel telt 30 kilometer aan strand en is daarom uitermate geschikt voor echte zee-en-strandliefhebbers. Ook voor de sportievelingen op het water, denk daarbij aan varen en (kite)surfen kunnen hun lol op. Tijdens je verblijf in een hotel op Texel kun jij vanuit daar het eiland gaan verkennen.

Wat is er te doen op Texel?

Zoals je hebt kunnen lezen telt Texel 30 kilometer aan strand. Ook vogelspotters kunnen het erg naar hun zin hebben op Texel. Vanwege de enorme aantallen trekvogels heeft Texel één van de grootste vogelsoorten ter wereld. Op Texel vind je ook meerdere bezienswaardigheden, zoals: zeehondenopvang Ecomare, het Maritiem- en Juttersmuseum, een Georgische begraafplaats die herinnert aan de opstand van de Georgiers op 5 en 6 april 1945, het Luchtvaart- & oorlogsmuseum en Vuurtoren Eierland, een vuurtoren in het meest noordelijke plaatje van Texel en nog veel meer.

Op Texel zijn er verschillende accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan een B&B of een hotel op Texel waar je kunt uitrusten en genieten van een ontbijtbuffet om zo de dag goed te beginnen.

Een hotel kiezen

Vooral in het dorp Den Hoorn vind je diverse hotels of een B&B om te overnachten. Wanneer je kiest voor een hotel in het dorpje Den Hoorn zit je overal goed gelegen. Bij sommige hotels of accommodaties kun je een fiets huren om zo het eiland te verkennen. Naast dat Texel geschikt is voor mensen is het ook fijn voor de honden om over het strand heen te rennen. Er zijn ook diverse hotels op het eiland die honden toestaan. Zo kun jij je trouwe viervoeter ook mee nemen naar Texel. Kijk dus van te voren of het hotel op Texel dat je voor ogen hebt honden toelaat, wanneer je die graag mee wilt nemen.

Een weekendje Texel

Wanneer je niet heel lang de tijd hebt om het eiland te ontdekken kun je ook tijdens een weekend al genieten en veel zien. Het grootste Waddeneiland heeft namelijk heel veel te bieden, waardoor jij je tijdens een weekendje Texel ook al heel goed kunt vermaken. Ga bijvoorbeeld een strandwandeling maken of bezoek één van de vele leuke dorpje die het eiland te bieden heeft. Ook kun je te fiets op verkenning gaan langs de vele fietsroutes die er zijn. Tijdens een weekendje Texel hoef jij je niet te vervelen. Dit geldt natuurlijk al helemaal wanneer je voor een langere periode op Texel wilt zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *