Een dagje paardrijden in Nederland

Je kent het waarschijnlijk wel, je wilt er een dagje op uit maar je hebt geen idee wat je deze keer moet doen. Naar het strand gaan, een boswandeling maken of een dagje shoppen zijn vaak wel de activiteiten de meeste dan gepland hebben. Denk een keer out of the box. Een dagje paardrijden kan ontzettend leuk en rustgevend zijn en het is ook i4ets totaal anders.

Voor het eerst paardrijden

Als je voor het eerst buiten wilt gaan paardrijden is het handig als je van tevoren oefent. Zo kom je niet voor onverwachtse dingen te staan en zal de spanning ook minderen. Je kunt bij veel maneges losse paardrijlessen nemen dit is zeker een aanrader als je nog nooit op een paard hebt gereden. Zorg er ook voor dat je goede paardenspullen bij je hebt. Bescherming is ontzettend belangrijk.

Paardenspullen

Of je nou een beginner of gevorderden paardrijder bent, goede paardenspullen zijn ontzettend belangrijk als je comfortabel en veilig wilt paardrijden. Een helm die goed op je hoofd zit, een comfortabele broek en goeie schoenen zijn ontzettend belangrijk. Zorg er ook voor dat je van tevoren weet wat voor weer het wordt zodat je jezelf hierop kunt kleden.

Paard huren

Omtrent elk mooi natuurgebied zit er vaak wel een paardenmanege. Je kan ervoor kiezen om te gaan rijden met een begeleider, als je nog onzeker bent of als je nog niet zo goed kunt paardrijden is dit zeker een aanrader. Als je al vaak paard hebt gereden kan je ook zelfstandig rijden.  De meeste maneges hanteren deze regels: Stop voldoende, het paard kan niet oneindig doorlopen. Voldoende ervaring is een must als je zelfstandig wilt rijden. Passeer mensen stapvoets. Zorg dat je minimaal de eerste en laatste 10 minuten stapt, zo is het paard goed warm.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *