Let hier op bij de aanschaf van een pooltafel

Erg veel mensen vinden het leuk om te poolen. De meeste gaan zo nu en dan naar een poolhouse, maar er zijn ook mensen die het fanatieker aanpakken. Zo kiezen een aantal mensen ervoor om een pooltafel voor in eigen huis te kopen. Zo hoeven zij niet meer de deur uit om te oefenen. Op het moment dat je een pooltafel wilt kopen, is het van belang dat je rekening houdt met een aantal aspecten. In dit artikel wordt er uitgelegd waarmee je precies rekening dient te houden. 

Kies een goede maat

Wanneer je een pooltafel wilt kopen is er een hoop mogelijk. Zo zijn pool tafels in verschillende kleuren en maten te krijgen. Wanneer je een pooltafel voor in huis wilt kopen, is de kans groot dat je liever niet een al te grote pooltafel in huis hebt staan. Echter, om goed te kunnen oefenen dien je wel met een redelijk formaat pooltafel te spelen. Een maat die goed in huiselijke sfeer gebruikt kan worden is een 180x90cm pooltafel. Echter, dit hangt natuurlijk sterk af van de hoeveelheid beschikbare ruimte. 

Houd voldoende ruimte vrij rondom de tafel

Op het moment dat je een pooltafel hebt gekocht, is het van belang dat je rondom de pooltafel voldoende ruimte vrijhoudt. Zet de pooltafel niet een hoekje, maar zorg ervoor dat er minimaal 150 cm rondom de tafel vrij blijft. Dit om ervoor te zorgen dat je de keu ver genoeg naar achter kan bewegen. Naast de hoeveelheid ruimte zit er ook een verschil in kwaliteit van pooltafels.Wanneer je van plan bent om de pooltafel regelmatig te gebruiken, is het verstandig om eenmalig een wat grotere investering te doen. Hiermee voorkom je dat je de pooltafel elk jaar moet vervangen. Daarnaast maakt een goede tafel het spel leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *