Hoe belangrijk is een goede internetverbinding op vakantie?

Internet is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Wil je iets kopen? Zoek je informatie? Wellicht werk je via het internet. Kortom het internet is onmisbaar geworden voor de mens. Zelfs op vakantie wil je op de hoogte blijven. Toch is het vaak lastig om in het buitenland een goede verbinding te hebben. In dit artikel worden er verschillende tips gegeven hoe jij online kan blijven op jouw vakantiebestemming.

Wifi

Wifi is onze grote vriend. Wie wil er nou niet gratis verbonden zijn met het internet. Tegenwoordig kan je bij iedere locatie wel verbinding maken met een wifinetwerk. In de bus, bij een restaurant of zelfs op school. Het enige nadeel van een wifiverbinding is dat de eigenaar van de verbinding jouw mogelijkheden kunt beperken. Op de meeste school wifiverbindingen kan je bijvoorbeeld geen gebruik maken van Facebook of Instagram.

Mobiel bundel

De meeste mensen hebben een abonnement met daarin een internetbundel. Sinds 2017 kan je overal binnen Europa gebruik maken van je bundel. Dit is ideaal als je normaal gebruik wilt maken van het internet op vakantie. De kans is zeer aannemelijk dat je meer internet verbruikt als je op vakantie bent omdat je niet overal wifi hebt en omdat je waarschijnlijk je vrienden/familie op de hoogte wilt houden. Daarom is het handig om een buitenland bundel aan te schaffen. Meerdere providers bieden het aan. Ideaal als je tijdelijk meer internet nodig hebt in het buitenland. Let erop dat je de bundel uitkiest die bij jou past. Het zou zonde zijn als je meer koopt dan je verbruikt. Kijk ook eerst goed of je jouw buitenland bundel kunt gebruiken in het land waar je naartoe gaat.

Beveiligde verbinding

Het kan zijn dat je het internet in het buitenland niet vertrouwd of je bent bang dat andere mensen op jouw verbinding inbreken of meekijken. Hier is zeker wat aan te doen. Met een beveiligde VPN-verbinding. Ook op vakantie kan je gebruik maken van jouw VPN-verbinding om verschillende redenen. Je kunt zelfs gebruik maken van publieke hotspots beveiligd. Ook heb je geen last van geografische blokkades. Je weet dus zeker dat je van websites gebruik kunt maken waarvan je die in Nederland ook gebruikt.

Werken op vakantie

Als je wilt werken op vakantie dan is VPN een must have! Ga je op zakenreis naar bijvoorbeeld China? Dan zijn sites als Facebook en Gmail gecensureerd. Hierdoor kan je geen gebruik maken van jouw Gmail. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding kan je veilig gebruik maken van het internet om rustig te werken zonder dat er mensen meekijken of censuur.

Netflix

Iedereen kijkt het tegenwoordig. Netflix kijken is een ritueel geworden voor mensen. Zelfs 1 op de 3 huishoudens kijkt Netflix, dit zijn maar liefst 3 miljoen abonnees! In de meeste landen kan je gebruik maken van Netflix, maar zeker niet alle landen. Veel Oostbloklanden en Aziatische landen hebben het gecensureerd. Wil jij Netflix kijken op vakantie? Dan is een beveiligde VPN-verbinding ideaal! Als je gebruik maakt van een VPN kan je zelfs series en films kijken die je normaliter niet kunt zien in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *