Glamping voor beginners, zo werkt het

Een nieuwe trend op het gebied van kamperen is Glamping. Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord, maar weet je wat het betekent? Het woord is een samenvoeging van twee Engelse woorden: ‘Glamorous’ en ‘camping’. Het is dus eigenlijk een luxe manier van kamperen. Wat er nu precies onder deze term valt en of het iets is voor je, het wordt hier uitgelegd! Op de site Villatent kan je ook nog meer informatie vinden.

Wat is Glamping?

We weten wat het woord betekent, maar laten we de details ingaan. Wat is het precies? Glamping is een luxe manier van kamperen, die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Kamperen is in veel gevallen al niet super ‘primitief’ meer, want je kan op campings bijvoorbeeld naar de gezamenlijke wc en douche.  Toch werkt glamping net iets anders. Bij glamping slaap je op een comfortabel matras, heb je vaak een eigen badkamer, een wasmachine en soms zelfs een vaatwasmachine of verwarming. Ook zit er soms nog een barbecue bij inbegrepen. De accommodatie voorziet je van alle gemakken en de mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt het zo creatief niet bedenken of het bestaat.

Wat kun je verwachten?

De accomodaties komen in allemaal verschillende vormen en maten; een luxe tent, een mobile home, een lodge of zelfs een Tipi. Deze zijn te vinden op glamping campings. Nu gaat het bij glamping niet alleen om de luxe accommodatie. Ook de grootte van de camping, privacy bij de accommodaties en de faciliteiten van de camping spelen zeker een rol. Bij glamping kampeer je evengoed midden in de natuur, maar dan met meer ruimte in en om de accommodatie. Meestal zijn de campings voorzien van topfaciliteiten, zoals zwembaden, een supermarkt, restaurants en sport- en spelfaciliteiten. Op grotere campings is er van ’s ochtends tot ’s avonds een animatieprogramma. In Amerika en Engeland is glamping al langer een bekende term. Het is ook mogelijk om een glamping camping te vinden in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan glamping Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *