Ga jij binnenkort op vakantie met je paard? Lees dan deze tips

Een vakantie met een paard is voor veel meisjes een droom die ze al van kinds af aan hebben.  Voor weinig meisjes wordt dit uiteindelijk ook werkelijkheid. Voor deze meisjes hebben we een aantal tips op een rij gezet die handig zijn om te implementeren als je op vakantie gaat naar een ander land met je paard. Denk aan het hebben van een perfecte trailer, het kopen van paardendekens en het kiezen van een geschikt gebied.

Perfecte trailer noodzakelijk voor je paard

Een trailer is enorm belangrijk voor je paard. Je wil ten slotte dat je dier zich zo prettig mogelijk voelt en genoeg leefruimte heeft. Belangrijk voor een trailer is daarnaast dat er voldoende frisse lucht de trailer in komt. Geen frisse lucht is namelijk levensgevaarlijk voor een paard. Ook moet er voldoende water en eten zijn.

Het kopen van een paardendeken

een paardendeken is ook enorm belangrijk. Zo beschermt dit tegen vliegjes, kou en ook warmte. Vooral vliegjes en andere insecten kan een paard flink veel last van hebben. Zo kunnen larven ook schade aanrichten aan een paard, waardoor die zich ziek kan voelen. Hierom is het goed om een paardendeken te kopen om je paard tegen deze vervelende dingen te beschermen.

Kiezen van een geschikt gebied

Naast het kiezen van een perfecte trailer en het kopen van een paardendeken is het goed om ook een geschikte locatie te vinden voor je paard.  Zo moeten er genoeg bossen in de buurt zijn. Een paard wil natuurlijk niet heel de tijd een kleine leefruimte hebben, maar juist lekker kunnen bewegen. Duitsland is een veel gekozen optie onder mensen die met een paard op vakantie gaan.  Zo hoeft het paard niet ver te reizen als je kiest voor gebied in west Duitsland en zijn er ook genoeg bossen te vinden in deze omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *