Dit moet je weten voor je op reis gaat over jouw telefoonabonnement of prepaid

Sinds 2017 beschik je overal in Europa over je abonnement die je bij je provider hebt afgesloten. Voor het prepaid tegoed geld dit uiteraard ook. Welke opties zijn er eigenlijk en wat is de beste optie voor mij?

Reizen buiten Europa

Als je buiten Europa reist, bijvoorbeeld reizen in Azië,  is het helaas niet mogelijk om van je abonnement gebruik te maken. Als je buiten Europa reist of verblijft heb je speciale buitenland tarieven. Per land en per provider is dit weer verschillend. Als je in het buitenland gebruik wilt maken van je internet dan moet je ten alle tijden je roaming aan zetten. Als je internet niet lijkt te werken kan het zijn dat je een andere provider moet instellen. Bij je data-instellingen kan je switchen van lokale provider. Grote kans dat hierna je internet functioneert.

Reizen binnen Europa

Als je op vakantie gaat binnen Europa is het handig om een grotere bundel te kopen. Aangezien de tarieven in het buitenland toch net wat duurder zijn dan de Nederlandse tarieven. In het buitenland kan je het beste een buitenlandbundel of simonly abonnement afsluiten.

Buitenlandbundel

Veel providers hebben een speciale buitenlandbundel voor de mensen die op vakantie gaan of tijdelijk naar het buitenland gaan. Zo een buitenland bundel is een stuk voordeliger dan dat je al die data los moet aanschaffen. Een buitenlandbundel is ontzettend handig als je in het buitenland tijdelijk wilt internetten, bellen of sms’en. Een buitenlandbundel kan je tijdelijk afsluiten voornamelijk bij de grote providers.

Providers

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel providers. Kijk dus goed welke provider je kiest en wat voor abonnement/prepaid je afluist. Veel providers bieden ook een simonly abonnement aan. In vele gevallen is dit een stuk goedkoper dan een regulier abonnement. Ook veel supermarkten bieden voor een relatief laag bedrag en te goed aan. Bij de kassa’s bij supermarkten kan je kiezen tussen verschillende mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *