De hotspots van de metropool Barcelona

Gelegen aan de prachtige Middellandse zee, ligt de hoofdstad van Catalonië Barcelona. Als je van plan bent om op vakantie naar Spanje te gaan is deze plek het zeker waard om te bezoeken. Zon, heerlijk eten, prachtige architectuur en spectaculaire voetbalwedstrijden kun je in deze metropool vinden. Alle must see’s en must tries vind je in dit artikel!

De organische vormen van Gaudí

Wie aan Barcelona denkt, denkt aan die enorme kerk de Sagrada Família, en wie aan de Sagrada Família denkt, denkt aan Gaudí. Deze geniale modernistische architect uit de vroege 20e eeuw heeft Barcelona’s straten verrijkt met prachtige en kleurrijke casa’s, paleizen, parken en andere gebouwen. De meest bekende werken van Gaudí zijn park Güell, Casa Batlló en Casa Milà, en uiteraard de imposante Sagrada Família. Gaudí haalde zijn inspiratie uit de natuur, en je zult dan ook geen anorganische vormen zoals scherpe hoeken en vierkanten vinden in zijn werken. Niet alleen de buitenkanten van de gebouwen, maar ook het interieur lijkt alsof het uit de aarde zelf is voortgekomen, door de skeletachtige vormgeving. Er is van binnen ontzettend veel te zien, maar je moet er wel voor dokken. De gevels zijn vaak ook al prachtig, dus je kan besluiten om maar bij een gebouw de binnenkant te gaan bekijken en van de rest niet. 

Andere bezienswaardigheden

Als je in Barcelona bent, kun je de Ramblas niet overslaan. Het is de beroemdste straat van heel Spanje. Aan de Ramblas licht ook de Boqueria, een voedselmarkt waar je voor een prikkie het lekkerste hapje kan halen. Vanaf de Ramblas loop je ook zo de Barri Gòtic en El Raval in, twee van de oudste wijken van de stad. De Ramblas verbindt het monument van Columbus met Plaça de Catalunya, het centrale plein van Barcelona. Vanaf Plaça de Catalunya loop je ook zo de grote winkelstraat Avinguda Diagonal in. 

Barcelona is ook niet ver van de toeristische plekken zoals Lloret de Mar, en als je dus al op vakantie naar Spanje gaat naar de Costa Brava is een ritje langs de prachtige kust het zeker waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *