Dwars door Europa met een bijzondere reiziger

Fluffy, the Bite-Sized Backpacker op Schiphol

 

Rugzaktoerisme is een van de meest populaire vorm van reizen onder jongeren. Toch vallen niet alle ‘backpackers’ in deze categorie: ook ouderen trekken er nog regelmatig met een rugzak op uit om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen verkennen met een zo klein mogelijk budget. Naast jongeren en ouderen is echter er nog

Een reizend luipaardje

Na 50 landen te hebben bezocht heeft Fluffy, bijgenaamd “The Bite-Sized Backpacker”, inmiddels ook zijn eigen rugtasje. Er kan niet veel in, maar dat is ook niet nodig: zijn “mensen” dragen alles wat hij nodig heeft. Fluffy is een van de bekendste Nederlandse knuffels die voor het leven van een backpacker heeft gekozen. Na meer dan tien jaar de wereld rond getrokken te hebben zijn de knuffel zijn luipaardvlekken wellicht iets vervaagd, maar Fluffy is nog niet oud: het luipaardje heeft nog genoeg reizen in de planning staan.

Dwars door Europa

Een van Fluffy’s langste reizen was een avontuur door Europa van vijf maanden, waarin hij bijna alle Europese landen ten oosten van Boedapest bezocht. Zijn voorkeur ging tijdens de reis uit naar de Oostblok landen, waar elke stad nog haar eigen karakter heeft en de hoofdsteden nog makkelijk van elkaar te onderscheiden zijn. De ongerepte natuur van landen zoals Slovenië, Roemenië en Bosnië en Herzegovina zijn volgens de reisknuffel onvergelijkbaar met de kunstmatige landschappen van westerse landen zoals Frankrijk en Duitsland. Toch is Fluffy ook af en toe in het westen te vinden; zo bezocht bij onder andere de Spaanse hoofdstad en maakte een reis door Scandinavië. Ook heeft de knuffel een tijdje in het Verenigd Koninkrijk gewoond, waar hij regelmatig reisjes door het land maakte vanuit zijn thuisbasis in St. Albans.

Meereizen met Fluffy

Na jaren gereisd te hebben besloot Fluffy een Instagram account aan te maken om zijn avonturen te kunnen delen met de buitenwereld. Het duurde slechts één jaar voordat de schattige knuffel 10.000 volgers had vergaard. De knuffel post zijn avonturen met zijn eigen stem, en heeft een geheel eigen persoonlijkheid. Wie zijn “mensen” zijn krijgen we slechts af en toe te zien: soms staat Fluffy het toe dat ook zij even in de spotlight staan op het account… maar dan natuurlijk wel samen met hemzelf!

Naast Europa heeft Fluffy ook veel gezien van Azië en de de Pacifische eilanden. Hij woonde zelf onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Thailand, maar is sinds kort weer in Nederland gevestigd.

Reizen naar Israel

Al eeuwenlang is Jeruzalem een populaire reisbestemming. Er zijn veel gelovigen die naar Israel
reizen, maar ook bezoekers die specifiek op zoek gaan naar de vele oudheden en historische
verhalen. Vooral de rondreis Israel is enorm populair. Tijdens de rondreis zal een zeer gevarieerd
programma worden aangeboden waarin veel hoogtepunten van Israël zijn opgenomen.

Hoogtepunten in Jeruzalem

Jeruzalem is een heilige stad voor zowel Christenen, joden en Islamieten. Zwervend door de oude
wijken komt de geschiedenis heel dichtbij. De Tempelberg al is bekend uit de tijd van Christus. De
Islamitische Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee bevinden zich op deze berg. De Klaagmuur is de enig
overgebleven restant van de tempel van Herodes. Joden en toeristen bidden bij de muur en stoppen
wensbrieven tussen de groeven. De Heilige Grafkerk is de plaats waar Jezus is gekruisigd, begaven en
herrezen. Het is een pelgrimsplaats voor vele gelovigen. Vanaf de oude stadsmuur is er een mooi
uitzicht over de oude stad. De holocaust museum Yad Vashem schetst een indrukwekkende
herinnering aan de zes miljoen joodse oorlogsslachtoffers.

Loofhuttenfeest

Door Israel reizen tijdens het Loofhuttenfeest is een belevenis op zichzelf. Door de Joodse kalender
heeft het 7-daagse feest jaarlijks een andere datum tussen eind september en eind oktober. Tijdens
het feest herdenken de joden de uittocht uit Egypte. De mensen bouwen een eigen loofhut met een
dak van riet of dennentakken, en vieren het graag net hun familie, vrienden en gasten.

Rondreis Israel

Tijdens een rondreizen is er keuze uit vele hoogtepunten. In de Dode Zee blijf je door het hoge
zoutgehalte altijd drijven. De trendy stad Tel Aviv is jong, modern en beschikt over een bruisend
strand- en uitgaanscultuur. Het uitzicht vanaf de Citadel van Massada is indrukwekkend. De kleine
stad Nazareth is de geboorteplaats van Jezus. De basiliek is het grootste Christelijke gebouw in het
Midden-Oosten. Eindig de reis in Eilat, de internationale badplaats in het zuiden van Israel.

Zo heb je een zorgeloze vakantie

Wanneer je op vakantie gaat wil je het liefst zo min mogelijk bezig zijn met de dingen waar je thuis mee te maken hebt. Je bent namelijk niet voor niets op vakantie. Een vakantie is bedoeld om dingen los te kunnen laten en van je vrijheid te genieten. Daarnaast bespaar je veel op de kosten wanneer je in het buitenland weinig gebruik maakt van communicatie. Toch is het belangrijk om bij noodgevallen bereikbaar te zijn voor bekenden. Dat kan op een aantal verschillende manieren.

Prepaid herlaadkaart

Wanneer je echt graag wilt besparen op je telefoonuitgaven kun je een prepaid herlaadkaart meenemen. Hiermee heb je op een voordelige manier toegang de beschikking over belminuten en data. Je kunt het bedrag laten oplopen tot zover je zelf wilt. Koop een prepaid herlaadkaart om te besparen op je telefoonkosten.

Data bundels

Je kunt ook buiten je huidige telefoonabonnement een data bundel kopen. Deze data bundel kun je aanpassen naar hoeveel jij denkt nodig te hebben. Telefoon providers geven je de mogelijkheid zelf een data bundel te kiezen. Zo kun je precies het aantal belminuten en internet MB’s gebruiken die voor jou van toepassing zijn.

Doe die telefoon maar weg

Maar natuurlijk is het van grootste belang om op vakantie lekker te genieten en niet met je normale dagelijkse gedoe bezig te zijn. Wanneer je op strandvakantie bent is het genieten van de zon en het lekkere weer het belangrijkste en hou je je telefoon liever niet bij de hand. Alleen bij ernstige noodgevallen is het belangrijk bereikbaar te blijven. Maar natuurlijk moeten we er vanuit gaan dat er zich geen ernstige noodgevallen voordoen thuis. Dus ga jij maar lekker op je strandbedje liggen met een cocktail in de hand zonder over dingen na te denken.

Hoe belangrijk is een goede internetverbinding op vakantie?

Internet is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Wil je iets kopen? Zoek je informatie? Wellicht werk je via het internet. Kortom het internet is onmisbaar geworden voor de mens. Zelfs op vakantie wil je op de hoogte blijven. Toch is het vaak lastig om in het buitenland een goede verbinding te hebben. In dit artikel worden er verschillende tips gegeven hoe jij online kan blijven op jouw vakantiebestemming.

Wifi

Wifi is onze grote vriend. Wie wil er nou niet gratis verbonden zijn met het internet. Tegenwoordig kan je bij iedere locatie wel verbinding maken met een wifinetwerk. In de bus, bij een restaurant of zelfs op school. Het enige nadeel van een wifiverbinding is dat de eigenaar van de verbinding jouw mogelijkheden kunt beperken. Op de meeste school wifiverbindingen kan je bijvoorbeeld geen gebruik maken van Facebook of Instagram.

Mobiel bundel

De meeste mensen hebben een abonnement met daarin een internetbundel. Sinds 2017 kan je overal binnen Europa gebruik maken van je bundel. Dit is ideaal als je normaal gebruik wilt maken van het internet op vakantie. De kans is zeer aannemelijk dat je meer internet verbruikt als je op vakantie bent omdat je niet overal wifi hebt en omdat je waarschijnlijk je vrienden/familie op de hoogte wilt houden. Daarom is het handig om een buitenland bundel aan te schaffen. Meerdere providers bieden het aan. Ideaal als je tijdelijk meer internet nodig hebt in het buitenland. Let erop dat je de bundel uitkiest die bij jou past. Het zou zonde zijn als je meer koopt dan je verbruikt. Kijk ook eerst goed of je jouw buitenland bundel kunt gebruiken in het land waar je naartoe gaat.

Beveiligde verbinding

Het kan zijn dat je het internet in het buitenland niet vertrouwd of je bent bang dat andere mensen op jouw verbinding inbreken of meekijken. Hier is zeker wat aan te doen. Met een beveiligde VPN-verbinding. Ook op vakantie kan je gebruik maken van jouw VPN-verbinding om verschillende redenen. Je kunt zelfs gebruik maken van publieke hotspots beveiligd. Ook heb je geen last van geografische blokkades. Je weet dus zeker dat je van websites gebruik kunt maken waarvan je die in Nederland ook gebruikt.

Werken op vakantie

Als je wilt werken op vakantie dan is VPN een must have! Ga je op zakenreis naar bijvoorbeeld China? Dan zijn sites als Facebook en Gmail gecensureerd. Hierdoor kan je geen gebruik maken van jouw Gmail. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding kan je veilig gebruik maken van het internet om rustig te werken zonder dat er mensen meekijken of censuur.

Netflix

Iedereen kijkt het tegenwoordig. Netflix kijken is een ritueel geworden voor mensen. Zelfs 1 op de 3 huishoudens kijkt Netflix, dit zijn maar liefst 3 miljoen abonnees! In de meeste landen kan je gebruik maken van Netflix, maar zeker niet alle landen. Veel Oostbloklanden en Aziatische landen hebben het gecensureerd. Wil jij Netflix kijken op vakantie? Dan is een beveiligde VPN-verbinding ideaal! Als je gebruik maakt van een VPN kan je zelfs series en films kijken die je normaliter niet kunt zien in Nederland.

Zomervakantie naar Thassos & Peloponnesos

Dat je goed vakantie kunt vieren op Thassos is een ding dat zeker is. Je kunt dan ook niet om de prachtig lange stranden, groene natuur en traditionele dorpjes heen. De sfeer op het schitterende Thassos is geweldig wat een een geschikte vakantiebestemming maakt. Griekenlands mooiste eiland is het meest noordelijk gelegen. De levendige havenstad van het eiland heet ook Thassos. Deze stad aan een idyllische baai wordt ook wel Limenas genoemd. Hier vind je musea met archeologische hoogstanden. De schilderachtige stad is bovenop de resten van de oude stad gebouwd uit de zevende eeuw voor Christus. Neem eens een kijkje in de talloze barretjes aan de boulevard. Loop door de sfeervolle straatjes vol winkeltjes met souvenirs en lokale lekkernijen! Hier vlakbij kun je een theater uit de derde eeuw voor Christus bezoeken. In de zomer worden hier zelfs voorstellingen gegeven. Een vakantie op Thassos heeft je echt alles te bieden!

 

Thassos: zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie.

Het hele jaar door is Thassos een perfecte vakantiebestemming. Authentiek Griekenland beleef je op Thassos! De echte Griekse sfeer proeven, kun je hier overal. Voor rust, natuur en gezelligheid zit je hier goed. Een vakantie op Thassos zal je verbazen. Kronkelende weggetjes over groene bergen en door prachtige wijngaarden. Proef de heerlijke Thassos-wijn die al eeuwen geproduceerd wordt. Echt genieten van Thassos doe je in een van de taverna’s op dit mooie eiland. Maar het strand is natuurlijk ook niet te missen. De baai van Makryammos is prachtig, het drie kilometer gouden strand van Panagia is nog mooier. De bouwstijl van de huizen is hier opvallend. Ideaal voor de mooiste foto’s! Limenaria is het meest toeristische dorp van Thassos met veel accommodaties en restaurants. Theologos is het oudste, mooiste en gezelligste dorp. Ontdek Griekenlands Thassos tijdens je vakantie.

 

Het noordelijkste eiland van Griekenland: Thassos

Oude pleintjes en landhuizen met fruitboom landerijen vormen het perfecte decor voor jouw vakantiefoto’s van Thassos. Als je geluk hebt, ben je op vakantie op Thassos gedurende een van de vele festiviteiten. Er is sowieso genoeg te zien: Thassos telt honderd baaien en zandstrandjes! Zelfs in de zomer zijn er nog stranden te vinden die je met niemand hoeft te delen. In het binnenland vind je avontuurlijke beekjes en watervallen. Een aanrader is het plaatsje Skala Potamias. Dit vissersdorpje ligt aan de voet van de hoogste berg van Thassos en heeft een schitterende omgeving. De eilandjes voor de kust zijn gemakkelijk te bezoeken. Thassos heeft zelf geen vliegveld. Maar vanaf Kavala op het vasteland kun je per boot Thassos-stad bereiken. De afstand tot het vaste land is minder dan vijf kilometer, een half uur varen. Eindeloos genieten doe je op Griekenlands Thassos.

 

Peloponessos

Met een vakantie op Peloponnesos bevind je je op een groot schiereiland bij Athene. Voor een vakantie met veel cultuur en natuur zit je hier dus goed. Griekenlands Peloponnesos biedt ieder wat wils. Het weer is hier ook nog eens heerlijk. In het noorden van Peloponnesos vind je het indrukwekkende kanaal van Korinthe. Hier wordt het schiereiland gescheiden van het vasteland. Als je tijdens je vakantie bezienswaardigheden wilt bezoeken, kun je kiezen voor het heiligdom van Hera in Argos of de stad Patras. Daar kun je regelmatig met de boot naar Italië en de Ionische eilanden reizen. Via een brug bij Patras kun je over de Golf van Korinthe het vasteland van Griekenland bereiken. Laat je inspireren door het decor van Peloponnesos. Hier spelen oude Griekse mythen zich af. Maar ook de witte stranden en kleurrijke dorpen spreken tot je verbeelding. Geniet tijdens je vakantie op Peloponnesos!

 

Peloponessos vakantieland

Ruige rivieren, rotsen, vlakten, bossen, groene rivierdalen, kustplaatsen en fantastische stranden. Tijdens je vakantie op Peloponnesos is het ene uitzicht nog mooier dan het andere. Of je nu op zoek bent naar een geschikte bestemming voor een strandvakantie of actieve vakantie. Jouw vakantie wordt er een om nooit te vergeten. Het goede klimaat en de ongerepte natuur zorgen samen met de eeuwenoude dorpen met archeologische vondsten voor een geweldige vakantiebestemming. De wereldberoemde opgravingen en eeuwenoude gebouwen laten je de lange rijke geschiedenis van Peloponnesos zien. Hiervoor kun je het beste terecht in Mycene, Olympia, Epidaurus en Mistras. ’s Zomers kun je in het oude theater Epidavros een voorstelling bezoeken. Dit is dezelfde plaats waar de oude Grieken vroeger hun tragedies opvoerden. Ook de ruïnes van Sparta en Korinthe zijn een bezoek waard. Peloponnesos heeft een gastvrije en gezellige bevolking. Rondreizen op dit eiland is de beste manier om het eiland Peloponnesos te ervaren!

Dit moet je weten voor je op reis gaat over jouw telefoonabonnement of prepaid

Sinds 2017 beschik je overal in Europa over je abonnement die je bij je provider hebt afgesloten. Voor het prepaid tegoed geld dit uiteraard ook. Welke opties zijn er eigenlijk en wat is de beste optie voor mij?

Reizen buiten Europa

Als je buiten Europa reist is het helaas niet mogelijk om van je abonnement gebruik te maken. Als je buiten Europa reist of verblijft heb je speciale buitenland tarieven. Per land en per provider is dit weer verschillend. Als je in het buitenland gebruik wilt maken van je internet dan moet je ten alle tijden je roaming aan zetten. Als je internet niet lijkt te werken kan het zijn dat je een andere provider moet instellen. Bij je data-instellingen kan je switchen van lokale provider. Grote kans dat hierna je internet functioneert.

Reizen binnen Europa

Als je op vakantie gaat binnen Europa is het handig om een grotere bundel te kopen. Aangezien de tarieven in het buitenland toch net wat duurder zijn dan de Nederlandse tarieven. In het buitenland kan je het beste een buitenlandbundel of simonly abonnement afsluiten.

Buitenlandbundel

Veel providers hebben een speciale buitenlandbundel voor de mensen die op vakantie gaan of tijdelijk naar het buitenland gaan. Zo een buitenland bundel is een stuk voordeliger dan dat je al die data los moet aanschaffen. Een buitenlandbundel is ontzettend handig als je in het buitenland tijdelijk wilt internetten, bellen of sms’en. Een buitenlandbundel kan je tijdelijk afsluiten voornamelijk bij de grote providers.

Providers

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel providers. Kijk dus goed welke provider je kiest en wat voor abonnement/prepaid je afluist. Veel providers bieden ook een simonly abonnement aan. In vele gevallen is dit een stuk goedkoper dan een regulier abonnement. Ook veel supermarkten bieden voor een relatief laag bedrag en te goed aan. Bij de kassa’s bij supermarkten kan je kiezen tussen verschillende mogelijkheden.

4 tips voor een sportieve vakantie

De meeste mensen die op vakantie gaan kiezen ervoor om lekker in de zon te chillen en zo min mogelijk te doen. Hoe leuk zou het een keer zijn om iets totaal anders te doen? Ga watersporten, wintersporten of ga op fietsvakantie. Dit lijkt misschien allemaal heel intensief maar door lekker bezig te blijven en ook goed je rust te pakken kom je optimaal tot rust.

Watersport

Watersporten is ontzettend leuk om te doen op vakantie. Je kan aan elke grote zee of grote plas water wel een boot huren. Kitesurfen, waterskiën en suppen zijn de meest bekende watersporten. Je bent lekker actief en ondertussen word je ook nog eens ontzettend bruin. De meeste watersporten zijn ook nog eens ontzettend goed voor de bevordering van je spiergroei.

Wintersport

Miljoenen Nederlanders doen dit al elk jaar. Wintersport is een van de populairste vormen om een vakantie te vieren. Wintersporten is ontzettend leuk aangezien je gezellig aan het skiën/snowboarden bent met je familie of vrienden. Na de activiteiten is het gebruikelijk om lekker te apr skiën wat ook echt een geweldige ervaring op zich is.

Een fietsvakantie

Een fietsvakantie is voornamelijk bij oudere mensen ontzettend populair. Je bent lekker weg van huis, je bent actief bezig en je kunt stoppen waar je wil. Even lekker van het zonnetje genieten en een ijsje eten horen hier uiteraard bij. Daarnaast is het ook leuk voor kinderen om actief bezig te zijn en lekker te fietsen door de natuur. Voordat je een fietsvakantie inplant is het belangrijk om goede jongensfietsen te hebben voor de kinderen. Deze fietsen zijn net iets sterker dan een meisjesfiets en zijn daarom geschikter voor zo een sportieve fietsvakantie.

 

Goed herstel

Als je één van bovenstaande vakanties gaat beleven is het ontzettend belangrijk dat je let op je rust voeding en herstel. Je moet ook zeker rekening houden met je leeftijd en conditie. Een uurtje langer slapen en voedingssupplementen nuttigen is zeker niet overbodig. Let er wel op dat voedingssupplementen slechts een aanvulling is op je voeding het is dus geen maaltijdvervanger. Lees jezelf goed in als je gebruik maakt van voedingssupplementen weet wat je eet.

Ga jij met je geliefde op vakantie? Vergeet dan deze tips niet

Kijk jij al enige tijd uit naar je vakantie samen met je geliefde? Om alvast in de stemming te komen hebben we een aantal tips op een rij gezet. Zo ga je goed voorbereid op vakantie en weet je zeker dat je niks vergeet. Denk aan bepaalde documenten die je niet mag vergeten, medische producten en reisgidsen.

Documenten die je niet mag vergeten

Wat je uiteraard zeker niet mag vergeten is een paspoort. Hoe logisch dit ook klinkt, wordt het nog vaak vergeten door mensen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je rijbewijs, kopieen van vliegtickets en een creditcard meeneemt. In Nederland kan je namelijk bijna alles betalen met een debit card, in het buitenland is dit vaak niet het geval. Het zou zonde zijn om op vakantie te gaan naar een land en je in dat land geen binnenlandse vluchten kan boeken omdat je hier een creditcard voor nodig hebt.

Medische producten

Wat je ook zeker niet mag vergeten zijn de medische producten. Denk aan paracetamol, rennies, norit, anti-insectenspul en een medisch paspoort. Natuurlijk kan je daar nog meer medische producten aan toevoegen. Zo zijn erectiepillen een veel gekozen product onder ouderen en ook steeds meer onder jongeren. Erectiepillen zijn niet te verwarren met viagra. Erectiepillen zijn namelijk gemaakt van natuurlijke producten en hierdoor ook legaal mee te nemen naar het buitenland.

Reisgidsen

Het is wel zo fijn als je de weg kan vinden in het buitenland en je weet naar welke leuke plekken en restaurantjes te moet gaan. Hierbij kunnen reisgidsen uitkomt bieden. In het meest bekende boek ‘lonely planet’ staan alle leuke hotels/hostels, restaurant en bezienswaardigheden in. Ben je meer van het online opzoeken van leuke plekken? Tripadvisor is dan je vriend. Hierin worden restaurant en bezienswaardigheden beoordeelt door andere mensen en weet je zeker dat je goed zit.

Ga jij binnenkort op vakantie met je paard? Lees dan deze tips

Een vakantie met een paard is voor veel meisjes een droom die ze al van kinds af aan hebben.  Voor weinig meisjes wordt dit uiteindelijk ook werkelijkheid. Voor deze meisjes hebben we een aantal tips op een rij gezet die handig zijn om te implementeren als je op vakantie gaat naar een ander land met je paard. Denk aan het hebben van een perfecte trailer, het kopen van paardendekens en het kiezen van een geschikt gebied.

Perfecte trailer noodzakelijk voor je paard

Een trailer is enorm belangrijk voor je paard. Je wil ten slotte dat je dier zich zo prettig mogelijk voelt en genoeg leefruimte heeft. Belangrijk voor een trailer is daarnaast dat er voldoende frisse lucht de trailer in komt. Geen frisse lucht is namelijk levensgevaarlijk voor een paard. Ook moet er voldoende water en eten zijn.

Het kopen van een paardendeken

een paardendeken is ook enorm belangrijk. Zo beschermt dit tegen vliegjes, kou en ook warmte. Vooral vliegjes en andere insecten kan een paard flink veel last van hebben. Zo kunnen larven ook schade aanrichten aan een paard, waardoor die zich ziek kan voelen. Hierom is het goed om een paardendeken te kopen om je paard tegen deze vervelende dingen te beschermen.

Kiezen van een geschikt gebied

Naast het kiezen van een perfecte trailer en het kopen van een paardendeken is het goed om ook een geschikte locatie te vinden voor je paard.  Zo moeten er genoeg bossen in de buurt zijn. Een paard wil natuurlijk niet heel de tijd een kleine leefruimte hebben, maar juist lekker kunnen bewegen. Duitsland is een veel gekozen optie onder mensen die met een paard op vakantie gaan.  Zo hoeft het paard niet ver te reizen als je kiest voor gebied in west Duitsland en zijn er ook genoeg bossen te vinden in deze omgeving.