Op vakantie naar Turkije? Dit moet je weten

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming? Zit je te denken aan Turkije, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Turkije is een prachtig land, maar is de laatste jaren soms slecht in het nieuws geweest. Het is compleet veilig om naar bepaalde delen van Turkije te reizen, maar er zijn ook een aantal dingen die je voor vertrek moet weten. Je moet bijvoorbeeld een visum aanvragen voor je verblijf en ook het klimaat is anders dan in Nederland. 

Visum aanvragen voor vertrek

Je kunt niet zomaar naar Turkije vertrekken, het is namelijk noodzakelijk dat je een visum aanvraagt. Zonder visum kom je het land niet in. Een Turks visum aanvragen doe je tegenwoordig gemakkelijk online. Je hoeft niet meer urenlang in de rij te staan op het vliegveld. Binnen vijf minuten kun je het online visum voor Turkije aanvragen. Het enige dat je hoeft te doen, is het invullen van je persoonsgegevens. Via een beveiligde verbinding kies je zelf op welke manier je wilt betalen. De kosten voor een officieel visum zijn €39,95.

Vakantie boeken Turkije

Veilig op reis

Je kunt veilig op reis gaan naar Turkije, echter niet naar heel Turkije. Er geldt een negatief reisadvies voor het grensgebied met Syrië. Dit houdt in dat je het zuidoosten van Turkije beter kunt vermijden. Naar de rest van Turkije kun je prima op vakantie gaan, alleen moet je wel oplettend zijn. Omdat we in het nieuws alleen de slechte berichten horen, lijkt het alsof het onveilig is in Turkije. Dit is niet het geval. Wees net zo oplettend als je in andere landen ook bent en je zult genieten van een veilige vakantie.

Vakantie Turkije

Weer en klimaat 

Naast het visum en de veiligheid is het handig om informatie te hebben over het weer en klimaat in Turkije. Het is een groot land en heeft daarom ook verschillende klimaten. Aan de Egeïsche en Middellandse Zeekust heerst er een typisch mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Centraal Turkije heeft daarentegen een steppe klimaat met hete, droge zomers en koude winters. De beste tijd om een bezoek aan Turkije te brengen is in het voorjaar, rond april en mei, of in het najaar, september en oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *